Начало Граплинг Елитът на бразилското джу-джицу обедини сили срещу пандемията

Елитът на бразилското джу-джицу обедини сили срещу пандемията

Елитът на бразилското джу-джицу обедини сили срещу пандемията
0

Много турнири по бразилско джу-джицу и граплинг бяха отложени и много зали бяха затворени заради пандемията, но това не спира практикуващите това бойни изкуство да се развиват. 

Тъй като бразилското джу-джицу е контактен спорт, хиляди академии по света отложиха тренировките си за неопределен срок и това предизвика реакция от страна на някои от най-добрите черни колани в света. Те помогнаха на своите последователи и бойците по света, които искат да се учат, като пуснаха напълно безплатно свои инструкционални клипове и достъп до онлайн сайтовете им.

Бернардо Фариа, който e петкратен световен шампион, обяви във Facebook страницата си, че всеки може напълно безплатно да се сдобие с един от инструкцоналните му пакети в платформата BJJFanatics, като използва специален код (FARIAFREE) за целта.

Друг многократен световен шампион, но в по-леките дивизии, Кайо Тера, предостави безплатен достъп до онлайн енциклопедията  (www.caioterra.com) му с техники за две седмици.

За да спазваме препоръките на експертите за спазване на дистанция, но все пак да прогресираме в бразилското джу-джицу, световно известният треньор Джон Данахър създаде напълно безплатна програма с упражнения, които можем да изпълняваме сами. Ето как можете да се сдобиете с нея:

В по-свободен вариант един от най-емблематичните граплинг състезатели на нашето време Кийнан Корнелиус допринесе за по-приятното преживяване на този карантинен период. Той избра живите излъчвания в YouTube, където отговаряше на въпроси на свои почитатели и демонстрираше техники на живо.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".