Начало ММА Безмилостният Крис Даукаус ще търси 11-и пореден нокаут срещу „Черния звяр“
0

Безмилостният Крис Даукаус ще търси 11-и пореден нокаут срещу „Черния звяр“

Безмилостният Крис Даукаус ще търси 11-и пореден нокаут срещу „Черния звяр“
0

32-годишният американец Крис Даукаус ще се изправи срещу най-голямото си професионално предизвикателство на 19-и ноември, неделя. Той ще премери сили с майстора на нокаутира Дерик Люис в главаната битка на събитието UFC Fight Night 199, което ще се проведе в Лас Вегас, Невада.

Самият Крис Даукаус също може да бъде включен в списъка с най-добрите нокаутьори в UFC с впечатляващите му четири поредни победи в организацията с КО/ТКО. Боецът от Филаделфия завоюва 11 от 12-те си професионални победи преди последния гонг. Той е черен колан по бразилско джу джицу, но победите му не са чрез събмишъни, а чрез тежки крошета.

Неговият опонент, Дерик Люис, също е познат на феновете на ММА като безмилостен нокаутьор. „Черният звят“ може да се похвали с 20 нокаута в професионалната си кариера.

Този сблъсък има всички предпоставки да бъде един от най-паметните за 2021-а и да приключи преди изиграването на редовното време.

Ще спре ли Люис серията на Даукаус, или ще видим нов претендент на хоризонта в „тежката“?

Двубоят ще се излъчва на живо по MaxSport 2. Начален час на събитието е 05:00.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".