Начало Борба Карелин разкри как се е подготвял психически за състезание (ВИДЕО)

Карелин разкри как се е подготвял психически за състезание (ВИДЕО)

Карелин разкри как се е подготвял психически за състезание (ВИДЕО)
0

Някои казват, че в спорта 90% от подготовката преди състезание е ментална. Ако това е така, то великият Александър Карелин със сигурност знае как да се подготви психически преди състезание.

Роденият на 19-и септември, 1967 в Новосибирск борец е считан за герой на Руската федерация, заради огромните успехи, които е постигнал за страната си. Машината за хвърляния стига до три златни и един сребърен олимпийски медали в рамките на четири последователни олимпийски игри.

Ето как майсторът на класическия стил в борбата казва, че се справя с психологическите „препятствия“, които всеки спортист среща по пътя си:

„Когато стъпиш на тепиха, не трябва да мислиш за това какво впечатление правиш и какъв ефект имаш върху другите. Трябва да мислиш единствено за това как да контролираш опонента ти и резултата. Преди двубой си мисля за загрявката ми и за подготовката ми. Ако не се чувствам подготвен, аз си мисля как да компенсирам това. Концентрирам се върху моята подготовка, а не върху тази на опонентите ми. Когато започне двубоя няма място за мислене, трябва да правиш нещата автоматично. Колкото по-подготвен си, толкова по-малко мислиш за други неща на тепиха. Любимата ми част от двубоя е, когато осъзная, че доминирам опонента ми“

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".