Начало ММА Бивш ММА боец с вдъхновяващо послание и видео

Бивш ММА боец с вдъхновяващо послание и видео

Бивш ММА боец с вдъхновяващо послание и видео
0

Бившият ММА боец Светослав Самуилов ни даде поредният ценен урок за силата на духа, защо спортът е важен и как не трябва да се отказваме. Русенецът, който има десетки медали по борба, граплинг и 8 победи на ММА ринга, от близо 7 години е прикован в инвалидна количка след пътно-транспортен инцидент. В момента е треньор по бойни спортове.

Сисо, както е наричан от близки и приятели, продължава да преследва и реализирането на своя кауза, а именно – изграждането на зала с уреди и занятия за рехабилитация на деца с увреждания.

Самуилов сподели в своя профил вдъхновяващо послание към видео с 13-годишно дете с диагноза „детска церебрална парализа“. Ето какво гласи съобщението:

„Искам да видите това момче. Казва се Божко и е на 13 години с диагноза детска церебрална парализа. Така става и в живота, както в клипа, засилваш се да удариш и както всичко върви наред, изведнъж се озоваваш на земята. Въпросът е: какво ще направиш тогава? Ще лежиш и ще ближеш рани на земята, търсейки съжаление и съпричастност или ще се изправиш, отупвайки прахта, връщайки се в „играта“? Това момче показа, че не машината, т.е. тялото е шефът, а този, който управлява машината, т.е. духа, вътрешният човек, сърцето, което казва: аз мога, аз ще успея и дори сега да съм на земята ще стана и ще продължа. Тялото е като обвивката, като дрехата, която носим. И ако дрехата е скъсана, това не определя цената ни, така и увреждане или недостатък също не трябва да слага цена или етикет на никого. Погрижете се за вътрешното си аз, защото когато дойдат бури и ветрове, ако къщата ви няма основи, ще бъде съборена.  Вярвайте в Господ и в себе си и нищо няма да ви бъде невъзможно!“

Дарителската смекта в УниКредит АД е BG49UNCR70001522571522.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.