Начало Кикбокс и муай тай Организират демонстративен турнир по кикбокс за деца във Варна

Организират демонстративен турнир по кикбокс за деца във Варна

Организират демонстративен турнир по кикбокс за деца във Варна
0

Спортен клуб по кикбокс и муай тай „Йорк“ от град Варна организира демонстративен турнир за деца в стил „киклайт“ в ринг. Събитието ще се проведе на 7-ми септември във физкултурния салон на уч-ще „Св.Патриарх Евтимий“ във Варна.

Възрастовите групи ще бъдат три – 7-8 годишни, 9-10 годишни и на 11-12 години. Целта е популяризиране на кикбокса и повишаване на техническата и психофизическа подготовка сред децата, които нямат възможност да участват на рингови дисциплини. Идеята на организатора, в лицето на Станислав Бахчеванов, е да няма допускане на никакви силни удари с цел опазване здравето на състезателите и връчването на награди за всички участници под формата на грамоти, медали и подаръци.

Поканата за участие е отправена към всички  клубове, които работят с тези детски възрастови групи, а събитието е под егидата на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и с помощта на кметство Вадиславово, Община Варна и уч-ще „Св.Патриарх Евтимий“. Мотото на турнира е „Спортът е бъдещето на децата“.

„Вярваме и знаем, че това ще допринесе изключително много за масовото популяризиране на нашият спорт. Това разбира се ще помогне и за израстване в чисто технически и психофизически аспект на децата занимаващи се с кикбокс и бойни изкуства. Освен всичко е и една солидна основа за тяхното бъдещо развитие като състезатели бъдещи шампиони и достойни личности на България“, заяви Станислав Бахчеванов, който е и член на Управителния съвет към БККМТ и национален селекционер по кикбокс.

Входът е свободен за всички желаещи да посетят събитието.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.