Начало ММА Благой Иванов-Багата се завръща в UFC (ВИДЕО)

Благой Иванов-Багата се завръща в UFC (ВИДЕО)

Благой Иванов-Багата се завръща в UFC (ВИДЕО)
0

Единственият българин, който е част от най-голямата ММА верига в света UFC – Благой Иванов-Багата, ще се завърне в клетката до няколко месеца.

В интервю за ,,The Jungle of Sports“, боецът разкри, че следващата му битка ще бъде през месец март или април 2022-ра година.

,,Всеки ден тренирам, опитвам се да вляза във форма. Следващата ми битка ще бъде март или април 2022-ра година. Говорих с мениджъра ми и изглежда, че ще се бия с някой, който е по-напред от мен в ранглистата“, коментира Багата.

Последната битка на Благой Иванов в UFC бе преди 17 месеца. Тогава българинът се би срещу Аугусто Сакаи, от които претърпя загуба. След това получи две тежки контузии, които го оставиха далеч от любимото му място – октагона.

,,Претърпях операция на ръката. Имах разкъсани сухожилия. Сега се възстановявам, правя рехабилитации. Контузията не е лека, но се очаква през декември да започна да тренирам пълноценно“, каза Благой.

Благой Иванов даде ценен съвет на българина Калоян Колев, който преди седмица загуби от Армен Петросян с нокаут в мач от Кънтендър сериите на Дейна Уайт.

,,Според мен той не беше подготвен. ММА се промени, според мен ако се беше подготвил в САЩ щеше да протече по друг начин срещата. Всеки, който иска да бъде на високо ниво, трябва да дойде в Америка. Той е млад, бъдещето е пред него. Една загуба не значи нищо„, сподели UFC боецът.