Начало ММА Блахович заслужаваше повече внимание

Блахович заслужаваше повече внимание

Блахович заслужаваше повече внимание
0

Ян Блахович е първият ММА боец, победил Израел Адесаня. Полякът беше тотален аутсайдер на букмейкърите, въпреки че защитаваше своята титла на своите килограми.

Но тази роля не е непозната за него.

„Полската сила“ беше отписан и срещу Доминик Рейс. В предишния си мач отново букитата и специалистите набързо го задраскаха от сметките, а там беше и голямата им грешка.

Сега вече Блахович е едно от най-популярните имена в цяла Полша.

Несъмнено в страната на почит са мъжкарите и ревностно се защитават националните ценности. Всичко това е събрано в Ян, на когото обаче се отдава твърде малко респект извън пределите на родината.

Дори след UFC 259, на което спечели срещу Адесаня с едонодушно и категорично решение, все още нигериецът е главна тема на повечето дискусии. Фокусът така и не се измества към победителя – Ян.

Европеецът тотално прегази именития си съперник и го върна обратно в детската градина.

След първите три рунда, които бяха сравнително равностойни и на кантар, значимите удари бяха в негова полза. Щетите по Адесаня вече бяха видими, а Ян единствено беше притесняван от лоу киковете. Дори те не помогнаха на отчаяния нигериец в шампионските рундове.

Четвъртата и петата част бяха белязани от страхотни умения на Блахович в партер.

Дабъл лег тейкдаун изпълнен като по учебник и невероятен контрол. Полякът така и не позволи на претендента да се добере до клетката. Израел Адесаня се опитваше да се добута до нея и да се хване като удавник за сламка, но беше подценил силата на съперника.

Затова и невинаги непобедените бойци в ММА, а и в бокса непременно трябва да бъдат прехвалвани от феновете. Така и не видяхме нито един по-сериозен удар или ритник, който да разклати шампиона в лека тежка категория.

Адесаня побърза да се качи в тази дивизия след напускането на Джон Джоунс. Мислеше си, че титлата е в кърпа вързана. С нея и влизането в историята.

Няколко дни след бойната галавечер и отминаването на емоциите следва да заключим, че той доста се надцени и изхвърли. Ян Блахович пък показа много качествена игра както в стойка, така и в партер. Граплингът му беше на световно ниво и вече никой не бива да го подценява.

Заслужаваше повече внимание – особено след победата. Време е да го получи.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.