Начало ММА Боец от организацията на Нурмагомедов е готов да се бие в ММА с Джейк Пол

Боец от организацията на Нурмагомедов е готов да се бие в ММА с Джейк Пол

Боец от организацията на Нурмагомедов е готов да се бие в ММА с Джейк Пол
0

Бившият боец на UFC Кевин Лий е готов да се изправи срещу все повече набиращия популярност Джейк Пол. Понастоящем Лий е атлет на организацията Eagle FC, създадена от Хабиб Нурмагомедов. Бъдещето на компанията обаче е неясно, след като тя се изтегли от американския пазар, а пък и самият Нурмагомедов изглежда възнамерява да сложи точка на ангажираността си към ММА.

Това означава, че Лий търси възможности, а и договорът му го позволява. Възможността да стане поредният боец подписал с PFL е реална, особено след като сключи промоутърски договор с популярната мениджърска компания Dominance MMA.

Лий победи през 2022-а година ветеранът Диего Санчез с единодушно съдийско решение.

„Ако Джейк Пол е сериозен за ММА и наистина иска да се бие, иска респекта, вниманието и приемането на сериозно от страна на хората, той ще трябва да се бие със сериозен боец“, заяви Лий.

„Той има нужда от някой сериозен, истински. Аз съм най-добрата опция за това. В своите най-добри години съм. Бил съм се със сериозни хора в ММА. Бих се с шест различни световни шампиона“, саморекламира се Лий.

Боецът прекара 7 години в UFC преди да бъде отстранен след две поредни загуби от Чарлз Оливейра и Даниел Родригез. През кариерата си Кевин имаше възможност да се бие за временната титла в лека категория веднъж и дори се закани на Хамзат Чимаев, предлагайки му се за опонент.

Все още не са ясни параметрите на сделката между Пол и PFL. Мнозина обаче са готови да се изправят срещу него. А ветеранът Тони Фъргюсън му предложи треньорските си услуги. Изглежда, че PFL ще наберат сериозна инерция и внимание към себе си, след като за присъединяване към компанията се заговори и по адрес на Франсис Нгану. Развръзките по много от въпросите, касаещи близкото бъдеще на организацията предстоят.

тагове: