Начало ММА Боец призна, че е нарушил правилата срещу съотборник на Хабиб
0

Боец призна, че е нарушил правилата срещу съотборник на Хабиб

Боец призна, че е нарушил правилата срещу съотборник на Хабиб
0

Ветеранът на UFC Тим Елиът се справи с набиращия скорост младок Тагир Улнабеков на събитието UFC 272 в една от най-вълнуващите битки на вечерта. Въпреки победата, мненията за представянето на Елиът на фенове и експерти бяха противоречиви, защото той си послужи с непозволено движение, за да нанесе няколко удара в двубоя.

По време на битката Елиът хвана ръкавицата на противника му и нанесе няколко удара от средна дистанция. Той получи предупреждение, тъй като Улнабеков се оплака. Треньорът и бивш съотборник на руснака, Хабиб Нурмагомедов, не беше никак щастлив да види това нарушение.

Самият Елиът си признава, че е нарушил правилата без срам.

„Да, хванах ръкавицата. Ние се бием и се опитвам да хвана каквото мога!“, казва Елиът в интервю след UFC 272.

Елиът сложи край от серията от пет поредни победи на Тагир. В пърия рунд той изпрати руснака на пода в нокдаун, а във втория контролираше темпото на игра и средата на клетката. В третата част, обаче, Улнабеков взе превес и наложи силен граунд-енд-паунд.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".