Начало ММА Борец-депутат умува за в ММА
0

Борец-депутат умува за в ММА

Борец-депутат умува за в ММА
0

Украинският борец в класическия стил и народен представител Жан Беленюк обмисля възможността да се пробва в смесените бойни изкуства.

28-годишният спортист има зад гърба си сребърен медал от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. в кат. до 85 кг, две световни титли, три европейски и злато от Европейските олимпийски игри в Минск миналото лято, като се занимава с политика от 2019 г.

„Всички очакват да премина там. Обещал съм си, че ще се опитам да се докажа в този спорт. Много борци преминават в ММА, но е под въпрос доколко ефективно и подходящо е това. Към момента съм далеч от октагона. Основното нещо е да изградя добри умения при ударите и да получа поне основна идея как да се държа в битките. Борбата и ММА са различни спортове, човек не би искал първата му поява в октагона да хвърли петно върху всичко, което е постигнал в кариерата си преди това. Ако видя потенциал и осъзная, че това наистина би проработило за мен, тогава защо не? Не мисля, че има други народни представители, които са ставали световни шампиони по ММА“, коментира Беленюк пред „Трибуна“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.