Начало ММА Борец-депутат умува за в ММА
0

Борец-депутат умува за в ММА

Борец-депутат умува за в ММА
0

Украинският борец в класическия стил и народен представител Жан Беленюк обмисля възможността да се пробва в смесените бойни изкуства.

28-годишният спортист има зад гърба си сребърен медал от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. в кат. до 85 кг, две световни титли, три европейски и злато от Европейските олимпийски игри в Минск миналото лято, като се занимава с политика от 2019 г.

„Всички очакват да премина там. Обещал съм си, че ще се опитам да се докажа в този спорт. Много борци преминават в ММА, но е под въпрос доколко ефективно и подходящо е това. Към момента съм далеч от октагона. Основното нещо е да изградя добри умения при ударите и да получа поне основна идея как да се държа в битките. Борбата и ММА са различни спортове, човек не би искал първата му поява в октагона да хвърли петно върху всичко, което е постигнал в кариерата си преди това. Ако видя потенциал и осъзная, че това наистина би проработило за мен, тогава защо не? Не мисля, че има други народни представители, които са ставали световни шампиони по ММА“, коментира Беленюк пред „Трибуна“.