Начало ММА Босът на ONE FC: При нас се бият световни шампиони, а в UFC и Bellator са посредствени атлети

Босът на ONE FC: При нас се бият световни шампиони, а в UFC и Bellator са посредствени атлети

Босът на ONE FC: При нас се бият световни шампиони, а в UFC и Bellator са посредствени атлети
0

Президентът на ONE Championship – Чатри Ситйодтонг, влезе в остър сблъсък с конкурентните си организации за бойни спортове – UFC и Bellator. Той твърди, че в неговата промоция основно се състезават световни шампиони в различни бойни дисциплини, докато при конкуренцията шансове за изява получават посредствени атлети с опит на колежанско ниво.

Ако погледнем UFC, ще видим, че има много мърляви страйкъри, защото те просто не са такива. Типичният UFC боец идва със средно ниво на колежанска борба, записва актив от 7:0 в малките лиги, тренира малко удари и след това влиза в UFC. В ONE имаме толкова много световни шампиони преди да пристигнат при нас. Те са в своя пик на кариерата, когато подписваме. Вземете за пример Аниса Мексен, ДиБела, Родтанг, Таванчай, Супербон или който и да е друг и ще видите, че е доказал убиец“, изтъкна Ситйодтонг пред South China Morning Post.

Най-голямата му гордост са петъчните галавечери, които обикалят Азия и пълнят цели стадиони от фенове на бойните спортове. Тълпата неслучайно се трупа и според него това се дължи на високото средно ниво, измежду всичките му състезатели.

Там правим разликата. Погледнете отбора ни. Мисля, че UFC разполага с около 700 спортисти, колкото имаме и ние. Ако сравним обаче броя на световните шампиони, нашите атлети постигат толкова много повече преди да дойдат в ONE. В UFC и Bellator са по 20-30 максимум. Затова там гледаме толкова слабо джу-джицу и ниско ниво на страйкинг в тези организации. В ONE са бият само най-добрите хора на планетата в своите дисциплини, включително и в MMA. Смятам, че затова предлагаме най-вълнуващото шоу на своите фенове в света“, заяви категорично най-важният човек в компанията.