Начало ММА Босът на UFC охлади Усман за евентуалния бой с Чимаев

Босът на UFC охлади Усман за евентуалния бой с Чимаев

Босът на UFC охлади Усман за евентуалния бой с Чимаев
0

Президентът на UFC Дейна Уайт е готов да обсъди потенциална битка между бившия шампион на UFC в полусредна категория Камару Усман и шведския боец ​​от чеченски произход Хамзат Чимаев.

Това, което не ми харесва в тази битка и факта, че Усман го предизвиква да се бие е, че Камару го предизвиква в битка с catchweight (б.р. извънтрадиционно ограничение на теглото). Не правя catchweight, не обичам catchweight – то не означава нищо.

Ако Усман иска да премине към друго тегло и да се бие с Чимаев, можем да говорим за това. Но опитът за бой с него в catchweight не ме интересува“, цитира Уайт MMA Fighting.

Чимаев се закани да пенсионира Усман

Усман загуби последните си две битки от британеца Леон Едуардс, като загуби титлата в полусредна категория чрез нокаут в петия рунд на UFC 278 и след това загуби със съдийско решение в реванш на UFC 286 през март.

В последния двубой, който се проведе през септември 2022 г., Чимаев се срещна с Кевин Холанд и го победи със задушаване. Очаква се 29-годишният боец да премине в средна категория в обозримо бъдеще и да се състезава в UFC Abu Dhabi през октомври.