Начало Видео Bulgarian Top Team отново събра елитни ММА бойци на лагер в София (ВИДЕО)

Bulgarian Top Team отново събра елитни ММА бойци на лагер в София (ВИДЕО)

Bulgarian Top Team отново събра елитни ММА бойци на лагер в София (ВИДЕО)
0

За третата поредна година в България се събраха водещи френски ММА бойци за подготовка. И този път организатор бе агенция „Bulgarian TOP Team“ и мениджърът Гийом Пелтиер. Наш екип отново проследин отблизо лагера, а какво е новото сега ще чуем от г-н Пелтиер.

С много настроение, но и добре свършена работа премина поредният лагер в София на елитните френски бойци от „Bulgarian TOP Team“.

В минали предавания на „BOEC.BG“ сме ви разказвали историята на френския мениджър Гийом Пелтиер, който е женен за българка и избира страната ни за свой дом. Професионалното му развитие допринася за една интересна и важна симбиоза между френския и българския мма спорт.

Така личната амбиция на Пелтиер за трета поредна година доведе у нас водещи френски бойни атлети, които в рамките на 10 дни тренираха под ръководството на български треньори и специалисти, и заедно с родните ни бойци като Калоян Колев, Никола Дипчиков, Светлозар Савов, Никола Дидов, Пламен Бъчваров, Александър Цолов и други.

И този път френските бойци имаха много разнообразна подготвителна програма, която включваше тренировки по бокс, кикбокс, граплинг, борба, бразилско джу джицу, а сред треньорите, с които успяха да обменят опит бяха Ангел Караиванов, Атанас Суванджиев, Николай Николов и Диян Дянков. Новите неща не липсваха.

Двата отбора бяха разделине още в първия ден на лагера, след тренировки по бокс и граплинг. За водачи на отборите очаквано бяха избрани най-титулуваните бойци към момента – шампионите от водещите организации „Брайв“ и „Кейдж“ Амин Аюб и Морган Шариер.

Две състезания белязаха подготовката. Първото от тях бе първия по рода си турнир „SUBMISSION ONLY SUPERFIGHTS“, което се проведе в столичната зала FAST. Бойната карта предложи 10 международни дуела, като идеята бе българите да се противопоставят срещу французите, като имаше и двама представители от Гърция. Всички срещи бяха проведени по правилник Submission ONLY, в който няма точкова система, а победител се излъчва само при предаване на един от бойците или съдийско решение. Почти всички мачове завършиха с атрактивни ключове, което допринесе за голямото зрелище на турнира.

В последния ден пък имаше спаринги, като групите бяха разделени на две – професионалисти и аматьори.

И този път големит стимул за аматьорите бе надпреварата в последния ден, в която най-добре изявилия се боец да получи договор от мениджърската компания на „Bulgarian Top Team“.