Начало Самбо и бойно самбо Мария Оряшкова: Самбото е моето сърце

Мария Оряшкова: Самбото е моето сърце

Мария Оряшкова: Самбото е моето сърце
0

Най-успешната българска състезателка по самбо – Мария Оряшкова е спечелила всички възможни големи отличия в дисциплината.

В края на август тази година тя триумфира и на първото по рода си Световно първенство по плажно самбо в тежка категория над 72 кг.

,,Разликата в килограмите беше най -голямото препятствие за мен. Излизайки срещу по-тежки съперници е много важно да подходиш концентрирано. Психологията тук е от голямо значение“, сподели шампионката.

Шесткратната световна шампионка спечели злато на дебютния Мондиал по плажно самбо, който се проведе в Ларнака, Кипър, на 28-ми август.

,,Честно казано за мен беше по-интересно да се състезавам под слънцето, докато не падне мрак. Вечер също беше интересно – под прожекторите, но повече харесвам слънцето и синьото море“, сподели Оряшкова.

,,Това беше първото в историята Световното първенство по плажно самбо Това ме мотивира да участвам. Въпреки многобройните титли и медали, които имам, изпитах силно желание да се боря и да спечеля. Самбото е моето сърце‘‘, каза Мария.