Начало Борба Зарадваха Мария Оряшкова с премия от 10 000 лева (ВИДЕО)

Зарадваха Мария Оряшкова с премия от 10 000 лева (ВИДЕО)

Зарадваха Мария Оряшкова с премия от 10 000 лева (ВИДЕО)
0

Премия от 10 000 лева получи Мария Оряшкова за спечелената шеста световна титла по самбо. Звездата ни в бойните спортове триумфира със златото на шампионата на планетата в Нови Сад, Сърбия. Паричната ѝнаграда не идва от федерация или организация, а от личните средства на д-р Стоян Саладинов и доц. д-р Румен Стоилов. Сумата бе връчена на кратка церемония в Пресклуб „България“ като двамата благодетели бяха възпрепятствани лично да присъстват.

Саладинов от години помага доброволно на представителите ни в самбото, а Румен Стоилов оглавяваше федерацията по самбо преди да бъде избран начело на родното джудо.

Радвам се, че в тези времена се случва нещо позитивно. Тази премия е от лични средства на хора, които са пример в моя живот. Щастлива съм, че все още има хора като тях“, призна емоционално Оряшкова.

Снимка: Пресклуб „България“

Шесткратната световна и 9-кратна европейска шампионка ще си даде кратка почивка до края на месец ноември, след което продължава тренировките с лагер с националния отбор по борба на високопланинската база в Белмекен. 31-годишната състезателка се подготвя за Световното първенство по борба, което бе планирано за месец декември в Белград, но и отложено заради пандемията от коронавирус. Основната цел пред Мария си остава именно този шампионат, който е и олимпийска квалификация за Токио 2021.

Това е моята цел номер 1 и ще продължа да се усъвършенствам, за да съм по-близо до тази мечта“, добави националката.

Оряшкова не крие, че се надява отново да попадне в годишната класация Топ 10 на най-добрите спортисти на България. През 2018-та тя бе на последното десето място, а през миналата година се изкачи с една позиция на горе – до 9-то.

„Защо не тази година да съм с още едно място напред. Последните две години са ми най-силни в залата и в живота. Може би затова не съм се отказала от спорта“, казва с усмивка носителката на награда „Златен пояс 2019“ за „Най-добър състезател при дамите“ на Националната асоциация на бойните спортове.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.