Начало Видео Шампион от Cage Worries съветва българските бойци: Излезте от зоната си на комфорт (ВИДЕО)

Шампион от Cage Worries съветва българските бойци: Излезте от зоната си на комфорт (ВИДЕО)

Шампион от Cage Worries съветва българските бойци: Излезте от зоната си на комфорт (ВИДЕО)
0

Карл Амусу e настоящ шампион в полусредна категория на „Cage Worries“ и бивш претендент за титлата на „Белатор“, където губи битката срещу Бен Аскрен. 34-годишният боец има 24 победи от 34 мача, като почти всичките приключват преди редовното време – 7 от тях са с нокаут, а 13 със съмбишън. Първият боен спорт, с който тръгва, е джудо. Амусу даде специално интервю за Boec.BG по време на лагера си в София.

-Здравейте! За първи път ли сте тук?

Да, това е моето първо посещение в България. Много е приятно. Лагерът е наистина удивителен. Условията са прекрасни. Имаме прекрасно време тук.

-Как решихте да участвате тази година?

Гийом Пелтиер е мой мениджър, а той е организатор на лагера, така че не беше никак трудно да се реша. Нали знаете, когато имате тренировки на такова високо ниво – заедно с най-добрите френски бойци, защото тук са най-добрите в моята категория, това е чудестна възможност за подготовка.

-След две седмици тренировки как се чувствате?

Уморен! Тялото ми страда, но вижте – чудесно е! Особено след спарингите и тази въздможност всички заедно да сме тук – това е отлична възможност за нас. Чувствам се добре. Очевидно, че всички вече сме изморени, но сме добре.

-Ще ви видим ли догодина пак тук?

Със сигурност.

-Ще продължите ли да работите с агенцията си „Bulgarian Top Team“?

Да, Гийом е мой мениджър, а аз съм един от хората му в агенцията. Гордея се да съм представляван от нея.

-Какво ново има около вас?

След три месеца ще се бия във френската бойна верига „Арес“. В момента съм в добра форма и ще имам интересен мач срещу силен руски боец. Готвя се за него.

-Как се справихте в последните месеци с пандемията и липсата на събития и тренировки?

Беше трудно, беше много трудно. Моята зала беше затворена за доста време. Опитвахме да тренираме, където можем. Сега вече е отворено, завърнахме се и определено е различно.

Какво е вашето послание към българските бойци и фенове на бойните спортове?

Не е просто към българските бойци, а към всички бойци генерално – просто излезте от комфортната ви зона, както и за французите, всички трябва да опитват подобни лагери, защото е абсолютно огромна възможност за бойците. Така че – излезте от комфортната зона, тренирайте здраво, уважавайте треньорите по време на тренировки и ще се получи.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.