Начало ММА Цената на билет за Джоунс – Миочич надхвърли $110 000

Цената на билет за Джоунс – Миочич надхвърли $110 000

Цената на билет за Джоунс – Миочич надхвърли $110 000
0

Факт е, че MMA придобива все по-грандиозни размери и спортните фенове следят все по-зорко случващото се в най-голямата верига в света – UFC. Това неминуемо води и до отражение върху финансовите потоци, генерирани най-вече от продажбата на билети и телевизионни права. ESPN междувременно съобщи, че цената на най-скъпия билет за галата в „Медисън Скуеър Гардън“ на 12 ноември по повод битката за шампионската титла в тежка категория между Джон Джоунс и Стипе Миочич е достигнала умопомрачителните $112 236,80.

До момента рекордът през 2023 г. се държи от UFC 287 през април, когато Израел Адесаня взе реванш срещу Алекс Перейра в „Казея Център“ в Маями. Тогава най-скъпият билет бе продаден за $31 730. Сумата е близо 4 пъти по-ниска от тази за Джоунс-Миочич след два месеца.

Подобна информация обаче е още един камък в градината на Дейна Уайт, защото критиките към него са, че продължава да плаща прекалено ниски заплати на състезателите, изключвайки, разбира се, най-големите звезди в организацията. Самият „Боунс“ прибра рекордните $7 млн. хонорар при завръщането си в октагона през пролетта срещу Сирил Ган. В същото време UFC изплати само $2,7 млн. за всички участници на 292-рото издание от PPV сериите, независимо от факта, че Шон О’Мали и Алджамейн Стърлинг донесоха огромни печалби на организацията.

UFC ще изплати по-малко от $3 млн. хонорари на бойците от UFC 292

„Медисън Скуеър Гардън“ е с капацитет от 19 500 седящи места, които със сигурност ще бъдат запълнени до краен предел на UFC 295. Очаква се приходите от продажба само на билети да е в размер на няколко милиона долара. Като добавим и PPV абонаментите, Дейна Уайт почти със сигурност ще отчете рекорд за годината с оглед интереса към мейнивента.