Начало ММА Чарлс Оливейра: Не съм богат, всичко е на изплащане и трябва да се бия
0

Чарлс Оливейра: Не съм богат, всичко е на изплащане и трябва да се бия

Чарлс Оливейра: Не съм богат, всичко е на изплащане и трябва да се бия
0

Действащият шампион на UFC в лека категория Чарлз Оливейра, който получи 16 турнирни бонуса за 11 години в UFC, не се оплаква от живота си, но все още не може да си позволи да стои без битки дълго време.

Трябва да плащам за тренировки, спортно хранене и т.н. – хората мислят, че съм богат, но не съм. Ще забогатея – достигнах ниво, където мога да печеля големи пари и ще направя процент от продажбите на PPV. Отсега нататък всичко ще стане по-добре, отколкото е сега„, каза бразилецът.

Знаете ли колко се удържа от мен? Екипът получава 30 процента, а други 12 до 15 процента отиват за данъци. Има и други удръжки и нямам представа къде отиват или за какво. В крайна сметка получавам по-малко от момчетата, които не са направили нищо. Ако мислите, че съм получил 50 хиляди шестнадесет пъти, грешите. По принцип 15, 12 и 10 хиляди долара остават от бонуса„, продължи Оливейра.

Богат ли е Чарлз днес? Не, но имам добър живот. По-добър от преди. Имам ли хубава кола? Да, имам, но я плащам на вноски. Имам ли мотоциклет? Да, но го плащам и на вноски. Винаги съм искал да си купя много хубави неща, защото никога не знаеш какво ще донесе утрешния ден. Затова предпочитам да не пестя, а да плащам на вноски. Ако стоя шест месеца без битки, веднага става лошо. Онзи ден прочетох в статия, че са ми платили деветстотин хиляди долара или нещо подобно. Ако това е вярно, тогава аз съм безмилостно ограбен, защото тези пари не са стигнали до мен„, завърши боецът от UFC.

Последният хонорар на Чарлз Оливейра, официално обявен от Държавната атлетическа комисия на Уисконсин, беше 180 хиляди долара (включително бонус), който бразилецът получи за победата над Джим Милър през декември 2018 г. В момента нито UFC, нито Атлетическата комисия разкриват хонорарите на бойците.