Начало ММА Хабиб Нурмагомедов: Оливейра няма да бъде дълго шампион
0

Хабиб Нурмагомедов: Оливейра няма да бъде дълго шампион

Хабиб Нурмагомедов: Оливейра няма да бъде дълго шампион
0

Бившият носител на титлата в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов, който до пенсионирането си беше най-добрият боец независимо от теглото, смята Чарлз Оливейра е достоен шампион, но няма да бъде дълго време притежател на колана.

Мисля, че той е много достоен шампион в тази тегловна категория. Колко победи има той, осем поредни? От осем победи той приключи рано седем съперници – само с Фъргюсън се бори до края. Би било малко обидно, ако Чандлър спечели – две битки в UFC и да станеш шампион е някак погрешно. А Оливейра всъщност е напреднал много и е достоен шампион. Аз се радвам за него, защото когато човек във всяка област постигне някакъв успех, това трябва да се уважава„, започна Нурмагомедов.

Ще го бие ли Ислям Махачов? Разбира се, ще кажа да. Но докато Ислям се издигне, не мисля, че Оливейра ще остане шампион. Много уважавам Оливейра, но мисля, че до една година ще има нов шампион в дивизията. В моите очи това ще бъде Дъстин Порие„.

Чарлз Оливейра спечели вакантната титла в лека категория на UFC на 15 май на UFC 262 в Хюстън, нокаутирайки Майкъл Чандлър във втория кръг, а Дъстин Порие ще влезе в третата си битка срещу Конър Макгрегър , който е за статут на потенциален претендент, на 10 юли.