Начало ММА Дейна Уайт обяви как ще се реши титлата в лека категория
0

Дейна Уайт обяви как ще се реши титлата в лека категория

Дейна Уайт обяви как ще се реши титлата в лека категория
0

Победителите в турнира UFC 257 Дъстин Порие и Майкъл Чандлър ще се бият за вакантната титла на UFC в лека категория, ако настоящият шампион Хабиб Нурмагомедов не иска да защити пояса си срещу някой от тях. Това обяви на пресконференция президентът на UFC Дейна Уайт.

„Вече говорих с Хабиб и той ми каза:„ Дейна, бъди честен със себе си – аз съм на няколко нива по-добър от тези момчета, победих ги““, каза ръководителят на организацията.

Мощен Дъстин Порие взе реванш от Макгрегър

„Не знам какво ще направи, но не звучеше много положително. Така, че нека да видим. Казах ви преди – той няма да забави дивизията и формално вече е пенсионер. Именно аз се опитах да го убедя за още една битка. Както и да е, няма да бързаме с това, защото двете момчета, които се биха и спечелиха днес, няма да могат да се върнат скоро в осмоъгълника. По един или друг начин ще разрешим този проблем. Ако Хабиб не се бие, Порие и Чандлър ще спорят за вакантната титла„, добави Уайт.

Дъстин Порие, който нокаутира във втори рунд Конър Макгрегър, обаче веднага се обяви против идеята на Дейна Уайт.

„Не, битка с Чандлър няма смисъл. Уважавам Майкъл, той спечели страхотна победа. Но той победи момчето, което победих в предишната битка, и той вече има мач за титла? Имам 28 битки в UFC и се борих с най-трудните момчета в света, за да стигна до това. Чандлър трябва да се бие с Чарлз Оливейра, защото мен такъв мач не ме вълнува. По-добре да продавам сос“, каза Порие.

Дъстин Порие: Не съм изненадан

„Мисля, че Оливейра заслужава повече битка за титлата, защото нямаше тази възможност. Наскоро Гейджи се бори за титлата и загуби. Бих избрал Оливейра или бих ги оставил да се бият помежду си и тогава ще видим кой заслужава повече“, добави Дъстин.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.