Начало ММА Черния звяр нокаутира Боата и постави рекорд

Черния звяр нокаутира Боата и постави рекорд

Черния звяр нокаутира Боата и постави рекорд
0

Дерек Люис победи Алексей Олейник с технически нокаут 21 секунди след началото на втория рунд. Двамата оглавиха бойната галавечер UFC on ESPN+ 32 в Лас Вегас, Невада.

Така „Черния звяр“ вече има 11 нокаута в UFC, което е рекорд за тежка категория.

Мачът беше интересно противопоставяне на стиловете. Американецът е типичен състезател, който разчита на един тежък удар. Украинецът с руски паспорт е специалист по бойно самбо и прякорът му „Боата Удушвач“ говори всичко за стила му.

В първия рунд Олейник се справи много добре, макар и Люис да имаше своите моменти. На няколко пъти самбистът едва не накара противника да се предаде, но несъмнено започна да го изтощава.

Инструкциите от лагер на Дерек бяха ясни: „Рискувай на максимум и търси бърз нокаут“. В първите секунди на втория рунд бившият претендент за титлата в тежка категория отвори много добре гарда на Олейник с летящо дясно коляно.

Веднага след това стовари един от специалните си десни, който свали на пода натурализирания руснак. 

„Черния звяр“ довърши работата си на земя с граунд енд паунд. Алексей се хвана за крака му, но по този начин беше отворен за дъжда от удари и реферът Хърб Дийн видя достатъчно. Дори цял мач да водиш срещу американеца – една грешна стъпка може да ти го загуби.

Това е трета поредна победа за Люис след съмнителното решение срещу Благой Иванов и успеха над Илир Латифи. Олейник прекъсва серията си от положителни резултати, които записа срещу Морис Грийн и Фабрицио Вердум.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.