Начало ММА Чимаев отброява дните до следващия си сблъсък в октагона (СНИМКА+ВИДЕО)

Чимаев отброява дните до следващия си сблъсък в октагона (СНИМКА+ВИДЕО)

Чимаев отброява дните до следващия си сблъсък в октагона (СНИМКА+ВИДЕО)
0

Хамзат Чимаев няма търпение да влезе в октагона. Чеченецът с шведски паспорт ще се завърне в клетката срещу китаеца Ли Жианлян (18-6). Двамата трябва да се изправят един срещу друг на UFC 267, което ще се проведе на 30 октомври в Абу Даби. Сблъсъкът ще бъде в полусредна категория. Чимаев сподели снимка с феновете си.

Чеченецът добави и видео от тренировките, които провежда преди сблъсъка, под ръководството на Андреас Майкъл в Allstars Traning Centre, който се намира в Стокхолм, Швеция.

Припомняме, че преди месец и българският боец Георги Валентинов проведе тренировки с изгряващата звезда на UFC.

Хамзат Чимаев до момента няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 9 битки от 9 възможни, всичките преди финалния гонг (6 с нокаут и 3 след събмишън).

26-годишният боец трябваше да се изправи срещу Леон Едуардс (номер 3), но сблъсъкът между тях пропадна. Причината бе, че представящият Швеция чеченски боец все още не се бе възстановил от прекарания коронавирус.

Това беше трето отлагане или отменяне на сблъсъка Чимаев – Едуардс.

Срещата в полусредна категория трябваше да се проведе през декември, но Едуардс даде положителна проба за коронавирус и беше принуден да се оттегли. След това UFC насрочи двубоя за януари, но тогава Чимаев хвана COVID-19 и мачът отново не успя да се състои.

Припомняме, че в началото на март Чимаев обяви, че се оттегля от професионалния спорт. Седмица по-късно самият чеченски лидер – Рамзан Кадиров прибра Чимаев в Чечения, където боецът започна възстановяване от коронавируса, посредством който изгуби доста килограми.