Начало ММА Чимаев постил за Рамазан преди битката с Бърнс
0

Чимаев постил за Рамазан преди битката с Бърнс

Чимаев постил за Рамазан преди битката с Бърнс
0

Бившият шампион на UFC в „тежка“ категория Даниел Кормие разкри интересна информация за Хамзат Чимаев след битката му с Жилберт Бърнс на събитието UFC 273. Чимаев изигра всички три рунда срещу Бърнс и стигна до победа със съдийско решение, но беше повален в нокдаун и получи над 130 значителни удара в двубоя.

Кормие твърди, че въпреки, че чеченецът е изглеждал уязвим в битката, той заслужава адмирации, тъй като преди двубоя е постил цели 10 дни по религиозни причини.

„Едно нещо, което хората пропускат е, че Хамзат е мюсюлманин. Той е гладувал по цял ден преди най-важната битка в кариерата му. Познавам боец, който дори не можеше да тренира борба, когато постеше. Така че, да се подготвяш за битка от такова ниво и да гладуваш само показва колко добър е Чимаев„, споделя Ди Си след единайстата победа в професионалния ММА на Хамзат.

Постите на Рамазан продължават до първи май и новият номер три в ранглистата при 77-килограмовите Хамзат Чимаев ще трябва да погладува още малко.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".