Начало ММА Чимаев призна, че му е предлаган мач на UFC 300, но сам отказал по религиозни причини

Чимаев призна, че му е предлаган мач на UFC 300, но сам отказал по религиозни причини

Чимаев призна, че му е предлаган мач на UFC 300, но сам отказал по религиозни причини
0

UFC 300 със сигурност ще е най-голямото MMA събитие през годината, макар и първоначалните очаквания за битките да не се препокриха с официалния състав на картата. Хамзат Чимаев е сред малцината, които признават, че са отказали предложение за мач в юбилейното издание, като при това той изтъкна религиозни причини.

Предложиха ми се да се бия в Саудитска арабия, но не мисля, че някой би искал да се изправи срещу мен там. Искаха да се бия и на UFC 300, но им казах, че времето е прекалено кратко за 77 кг. Имах нужда от повече време, а и брат ми ми каза, че не бива да го правя на Рамадан. След Рамадан ще направим лагер и тогава може да се бием с всеки“, каза „Борж“ пред FCR MMA.

Чимаев в момента е подреден под №11 в ранкинга на средна категория, въпреки успеха над Камару Усман през октомври. Това изглежда го отдалечава от първия му мач за титлата, защото Дрикъс Ду Плесис по всяка вероятност ще премери сили с Израел Адесаня през лятото, а и Робърт Уитакър отново демонстрира амбиции за пояса след триумфа си над Пауло Коста в средата на февруари.

Джаред Канониър на този етап е единственият, който демонстрира реално намерение да се бие с Хамзат Чимаев, така че няма да е изненада, ако Дейна Уайт реши да ги изправи един срещу друг в някоя от картите между UFC 301 и 303.