Начало ММА Чимаев продължава подготовката по завръщането си в октагона (СНИМКА)

Чимаев продължава подготовката по завръщането си в октагона (СНИМКА)

Чимаев продължава подготовката по завръщането си в октагона (СНИМКА)
0

Хамзад Чимаев, който е една от изгряващите звезди на UFC, продължава да се готви за завръщането си в октагона. Чеченецът, състезаващ се за Швеция, сподели фотос от тренировъчния център „All Stars“, където се подготвя под зоркия поглед на треньора Андреас Майкъл.

Припомняме, че в началото на март Чимаев обяви, че се оттегля от професионалния спорт. Седмица по-късно самият чеченски лидер – Рамзан Кадиров прибра Чимаев в Чечения, където боецът започна възстановяване от коронавируса, посредством който изгуби доста килограми.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khamzat Chimaev (@khamzat_chimaev)

 Чеченецът, състезаващ се за Швеция, до момента няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 9 битки от 9 възможни, всичките преди финалния гонг (6 с нокаут и 3 след събмишън).

26-годишният боец, който беше под номер 14 в класацията на UFC в полусредна категория, преди да бъде премехнат от нея именно поради отказването му от спорта, трябваше да се изправи срещу Леон Едуардс (номер 3), но сблъсъкът между тях пропадна. Причината бе, че представящият Швеция чеченски боец все още не се бе възстановил от прекарания коронавирус.

Това беше трето отлагане или отменяне на сблъсъка Чимаев – Едуардс.

Сблъсъкът в полусредна категория трябваше да се проведе през декември, но Едуардс даде положителна проба за коронавирус и беше принуден да се оттегли. След това UFC насрочи двубоя за януари, но тогава Чимаев хвана COVID-19 и мачът отново не успя да се състои.