Начало ММА Чимаев влезе в ранглистата на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Чимаев влезе в ранглистата на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Чимаев влезе в ранглистата на UFC (КЛАСАЦИЯ)
0

Хамзат Чимаев буквално полетя в класацията на UFC в полусредна категория. Причината е, че чеченецът победи Ли Жианлян на UFC 267 в „Етихад Арена“, „Боен остров“ Абу Даби (ОАЕ) през миналия уикенд. Впечатляващото е, че в пореден бой той не беше ударен нито веднъж от съперника си.

От днес Чимаев в е под номер 10, а преди седмица дори не беше в топ 15.

Той е единственият боец, който се изкачва в тази класация.

Промяна има в класирането на още 5 бойци.

Хорхе Масвидал слезе с едно място и вече е 7-и.

Ли Жианлян, който падна от Чимаев, също регресира с 1 позиция – до 12 място.

Джоф Нийл, Сангяго Понзинибио и Шон Брейди губят по 1 място и вече са съответно 11-и, 13-и и 14-и.

Други промени в топ 15 в полусредна категория няма.

Лидер, веднага след шампиона Камару Усман, е Колби Ковингтън. Той е следван от Жилберт Бърнс и Леон Едуардс. Топ 5 допълват Висенте Луке и Стивън Томпсън.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".