Начало ММА Дани Илиев: Настръхнах, когато чух публиката

Дани Илиев: Настръхнах, когато чух публиката

Дани Илиев: Настръхнах, когато чух публиката
0

Звездата на българския ММА Даниел Илиев преди дни завоюва Европейската титла на KGP в категория до 82,5 кг в стил К-1. Българинът придоби пояса в битка срещу Юсуф Сайди, като двубоят бе прекратен във втория рунд, заради аркада на франзцузина.

Даниел Илиев бе бурно апродиран в столичната зала “Универсиада” по време на турнира Muay thai grand prix (повече тук), а неговите фенове го подкрепяха много горещо от трибуните и около ринга. Роденият в София боец доминира опонента си през първия рунд, като използваше дългите си крайници, за да удря опонента си от разстояние. Във втория рунд двамата влезнаха в размяна в къса дистанция, а при един от ударите в главата на Сайди се откри една аркада – малко над дясното око на боеца. Двубоят бе прекратен, а победата и шампионската титла бяха присъдени на Даниел Илиев.

Илиев даде първото си интервю след тази европейска титла специално за Boec.BG и разкри, че много скоро му предстои нов мач. 

 

Дани, честито за победата и титлата. Как усети ти тази среща?

-Благодаря! Тази среща я усетих доста по-лека, отколкото очаквах.

Като че ли видяхме разочарование у теб, когато съдията не допусна срещата да продължи?

-Да, определено не исках да свърши по този начин, защото бях тренирал много за този мач и желанието ми беше да покажа повече от себе си. Но все пак в нашия спорт има и такива ситуации.

Колко време се подготвяше за този мач?

-Около 2 месеца. Имахме и базов период. Като цяло се подготвях се за 5 рундов мач.

Какво означава за теб тази европейска титла?

– Всеки мач за мен е важен. Определено се радвам, че станах европейски шампион и смятам, че този колан ще ми отвори врати и ще ми помогне за бъдещето ми развитие.

Цялата зала те подкрепяше срещу Сайди. Какво беше чувството?

– Направо настръхнах, когато излязох към ринга и чух публиката. Чувството толкова хора да те подкрепят е наистина страхотно!

Набираш все по-голяма популярност и фенове. А това какво означава за теб? Усещаш ли тази подкрепа и какво ти дава тя?

-Много! Дава ми смисъл да правя това, което обичам и да следвам мечтите си… Показва ми, че се справям добре и виждам, че много млади хора започват да ме следват и поддражават. Няма как това да не ме прави щастлив, защото искам спорта да се развива.

Какво ти предстои?

-Може би ще изненадам много хора, но изобщо не мисля да почивам. Следващият ми мач ще е след по-малко от месец – на 1-ви декември. Мисля да зарадвам българската публика отново, особено след тази подкрепа, която видях. Подготвям нещо абсолютно ново за България. Стама дума за една нова бойна верига “ Grand Fight Arena”.