Начало ММА Дейна Уайт: Искам най-добрите боксьори в света
0

Дейна Уайт: Искам най-добрите боксьори в света

Дейна Уайт: Искам най-добрите боксьори в света
0

Миналата година президентът на UFC обяви, че ще разшири бизнеса си, като влезне в света на професионалния бокс. Уайт говореше за оформянето на „ZUFFA Boxing“, но след тези негови изявления преди година Уайт не е организирал нито един боксов мач.

Пред ESPN Дейна Уайт сподели, че идеята все още му е в главата и скоро ще започне да организира професионални боксови срещи.

„Скоро ще навлезем в професионалния бокс. Току що купих съседната сграда. Ще си направим собствена арена и ще излъчваме навсякъде по света боксови двубои. Това ще струва 12 милиона долара. Може и да има ММА битки, жиу-житсу, кикбокс.“, коментира Уайт.

Уайт бе запитан относно Генади Головкин, който в момента е без договор към конкретна промоутърска къща. На въпроса дали би искал Генади да се бие за него, Дейна Уайт отговори следното:

„Искам най-добрите боксьори в света и това би трябвало да го знаете, ако познавате методите ми в бизнеса. Искам най-добрите да се бият, за да се разбере кой е истинският шампион. Това ще направим.“

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".