Начало Интервюта Светлозар Савов пред Boec.BG: В клетката сме само аз и съперникът, там публиката не играе роля

Светлозар Савов пред Boec.BG: В клетката сме само аз и съперникът, там публиката не играе роля

Светлозар Савов пред Boec.BG: В клетката сме само аз и съперникът, там публиката не играе роля
0

Българският ММА боец Светлозар Савов ще се изправи в двубой за титлата в категория до 84 килограма на Superior FC срещу Абусупиян „Абус“ Магомедов. Двубоят ще се състои в германския град Лудвигсхафен на 16 септември.

28-годишният българин ще има трудна задача срещу представителя на домакините, който няма загуба вече 20 двубоя. Освен това Абус има опит в Superior FC, тъй като се е бил вече шест пъти в галавечери на организацията.

Ето какво каза Светлозар Савов пред Boec.BG:
– Как върви подготовката за битката и къде се води тя?
– В момента тренирам в Русе, но същинската част от подготовката ми не е започнала, защото все още има доста време до мачa. Обмислям къде да проведа подготовката си и за сега съм решил това да се случи в София и в Свети Влас, тъй като там има добри спаринг партньори, с които мога да се подготвя добре.

– Познаваш ли съперника си, силните и слабите му страни?
– Познавам е силно казано, но съм попадал и преди на негови битки. Гледах голяма част от срещите на противника ми и както всеки боец и той има силни и слаби страни. Стиловете на игра и телосложението са ни доста сходни. Имам още време за да го проуча и да направя своята тактика за боя.

– Домакинското предимство ще бъде ли в негова помощ?
– Както се казва „В чуждото село и керемидите бият“. Определено това може би ще го накара да се чувства малко по-спокоен, но в клетката сме само аз и той, така че там публиката не играе роля. Напоследък много често ми се случва да се бия с домакин и мисля, че в случая това не би било проблем за мен.

– Има ли напрежение в теб преди дебюта ти?
– Напрежение е силно казано. Както всеки спортист и при мен има предстартова треска, породена по-скоро от неизвестното. След първата размяна на удари всичко си идва на мястото

– Опитът може ли да помогне на твоя съперник, който има цели шест мача в Superior FC?
– Това според мен няма голямо значение. Единственото, което ме притеснява, е това съдиите да не бъдат пристрастни, защото както казахте той има 6 мача в тази верига и определено е познат на организаторите и съдиите. За съжаление в последно време това се наблюдава в доста организации и това е голям проблем. За да се развиват спортисти и спорта като цяло съдиите трябва да са безпристрастни.

– Какво ниво е Superior FC в сравнение с другите гали, на които си се бил?
-Попадъл съм на събития на Superior FC и честно казано съм очарован от организацията и бойците. Имат доста добри галавечери и се радвам за това, че ще бъда част от тях. Определено нивото е високо и не отстъпва по нищо на останалите по-известни ММА организации.

 

 

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.