Начало Интервюта Светлозар Савов за последната му победа, живота и една потенциална среща

Светлозар Савов за последната му победа, живота и една потенциална среща

Светлозар Савов за последната му победа, живота и една потенциална среща
0

Потърсихме Светлозар ‘Зарко’ Савов за едно кратко интервю непосредствено след последната му международна победа. Той отговори на няколко въпроса за самата победа, плановете му и една интересна потенциална среща, която много хора очакват с нетърпение. Но дали ще се случи?

Boec.BG: Здравей! Поздравления за последната ти победа, която беше очаквана от всички твои фенове и приятели! Успя да ни зарадваш! Ще разкажеш ли малко повече за развоя на срещата, за тези които не са имали възможност да я гледат?
Зарко: Здравейте. Благодаря. Както се казва всичко е добре, когато свършва добре :)) Победих противника си със съдийско решение. Още в края на пърия рунд го бях хванал на гилотина, но краят на рунда го спаси от отказването. След това реших да си взема победата дори и бавно, но малко по-сигурно. Не исках да бързам и да направя грешка или да загубя нелепо, както се случи в последния ми мач. Друга причина за този мой ход бе това, че седмица преди боя получих контузия на тренировка. Не се бях възстановил напълно и заради това бях много предпазлив. Радвам се че тази контузия не ми повлия в случая и срещата завърши с успех за мен.
Boec.BG: Как се стигна до тази среща и как протече подготовката ти за нея?
Зарко: Участвам от доста дълго в тази организация. Не бяха правили събитие от много време. Собственика се свърза с мен, като ми каза че е време да защитавам отново титлата си и аз приех. Подготовката ми за този мач премина много добре с изключение на последната седмица. Както казах получих травма, но в този спорт това е неизбежно. Радвам се че не беше много сериозна и успях да се кача в клетката и да взема победата си. Подготвях се с едни от най-добрите бойци в България и съм много благодарен на всеки един, който има заслуга за това. Първоначално подготовката ми започна в Свети Влас, след това в София. В София ми помагаха Никола Дипчиков, Дани Илиев, Георги Валентинов и други момчета от бойните спортове. Всеки от тях скоро има сериозна задача и битка пред себе си и искам да им пожелая успех.
Boec.BG: Какво ще е следващото предизвикателство пред теб?
Зарко: Другата седмица ще си правя изследвания и се надявам травмата да не е сериозна и скоро отново да започна усилени тренировки. Ако всичко е наред декември месец ще взема участие отново във WFC, а в момента се водят преговори за мач в полската федерация KSW, с които имам договор. Предполагам че в началото на другата година ще видя името си в тяхната файт карта.
Boec.BG: От ужасно много време всички български фенове на ММА-а в България искат да те видят срещу един друг известен боец, а именно Деян Топалски. Защо през времето не се случват вашите срещи и какво е твоето виждане за потенциална такава в бъдеще?
Зарко: Чак всички български фенове силно казано, но определено има интерес от някои хора :)) Преди доста време, когато все още участвах активно в български гала вечери имахме възможност да се изправим един срещу друг, но по различни причини това не се осъществи. За момента мисля, че нямам нужда от такава среща, това не би ми донесло никакви дивиденти. В бъдеще никой не знае какво го очаква, така че не е изключено и това да се случи един ден. За момента гледам в друга посока.
Boec.BG: Мнението ти за нивото на ММА-а в България и какво трябва да се промени?
Зарко: Винаги има какво още да се желае. Определено нивото не е това, което може да е и това трябва да го променим всички, които сме в тази сфера. Като за начало мисля, че едно от най-важните неща е да се подпомагат и да се спонсорират възможно повече състезатели, за да може да бъдат целенасочени, да се занимават само с това и да се развиват само в тази насока. Мисля че така нивото би се вдигнало. Друго нещо е това че трябва всички да сме обединени и задружни. Напоследък много хора се отделиха, станаха самостоятелни, самонастройват се един срещу друг. Никой не печели от това, само губим. България е една шепа от хора и по този начин последното нещо което правим е да си помагаме.
Boec.BG: Какво се случва с теб в личен план?
Зарко: Както съм казвал не веднъж, щастието обича тишината. Мисля, че колкото по-малко се знае за живота на даден човек, толкова по-малко интриги се плетът, по-малко хора му завиждат. Манталитета на българите за огромно съжаление в момента е такъв, за това смятам да спестя подробности около себе си. Бих споделил просто че всичко е наред, щастлив съм, здрав съм аз, близките ми и смятам че това е най-важно и ценно.
Boec.BG: Няколко думи за феновете ти?
Зарко: Накрая на това интервю бих искал да благодаря на всички хора, приятели, фенове които ме подкрепят и се радват заедно с мен на моите успехи. Мисля че част от нашите успехи дължим именно на тези хора, защото именно чрез тяхната подкрепа човек получава все повече вяра и кураж когато върви към своята цел.