Начало ММА Дейна Уайт категорично посочи най-великия в историята на полусредна категория

Дейна Уайт категорично посочи най-великия в историята на полусредна категория

Дейна Уайт категорично посочи най-великия в историята на полусредна категория
0

Етикетите „Най-велик в историята“ или както се налага вече английската абревиатура „GOAT“ (greatest of all time) започнаха да се лепят с лекота на всеки втори атлет в професионалния спорт. Трудно обаче можем да спорим, когато един такъв се лепва на Камару Усман (20:4). Самият Дейна Уайт го определи за №1 в полусредна категория на UFC, въпреки злощастната 2023 г., която изпрати.

Когато си говорим за Камару Усман, който премина през дивизията два пъти, няма как да отречем, че той е най-великият в историята на полусредна категория“, заяви босът на организацията пред Pound 4 Pound Podcast.

„Нигерийския кошмар“ прекара цели 3 години на върха в дивизията, като защити колана си пет поредни пъти и то срещу имена от ранга на Колби Ковингтън, Хорхе Масвидал и Гилбърт Бърнс. Срещу първите двама дори го направи по два пъти. После обаче се появи Леон Едуардс и точно, когато мачът вървеше към категорично съдийско решение в полза на Усман, станахме свидетели на един хайкик за историята от британеца, който сложи точка на царуването му. Последва загуба и на реванша, а след това Камару загуби с решение от Хамзат Чимаев след двуседмично предизвестие и то при по-тежките.

Кариерата на Камару Усман датира от 2012 г. насам, когато дебютира в RFA. После премина през CFA (първата му кариерна загуба), VFC, LFC и накрая триумфира на The Ultimate Fighter 21, за да може от 2015 г. насам да е неизменна част от UFC. А знаете ли кой е първият му опонент в клетката на най-голямата MMA организация? Леон Едуардс!