Начало ММА Дейна Уайт: ММА отдавна трябваше да е олимпийски спорт
0

Дейна Уайт: ММА отдавна трябваше да е олимпийски спорт

Дейна Уайт: ММА отдавна трябваше да е олимпийски спорт
0

Шефът на най-голямата организация за ММА в света UFC – Дейна Уайт защити ревностно позицията, че този спорт трябва да е част от Олимпийските игри. Според него това е трябвало да се случи преди много време и той самият не разбира защо все още се дискутира тази тема.

Според мен ММА отдавна трябваше да е в олимпийската програма. Не е моя работа и не това целя, не искам да натискам в тази посока и да извадя друг спорт от Игрите. Но в момента Олимпийските игри имат проблем – липсата на зрители. А както добре знаем, ММА води много зрители със себе си“, категоричен е Дейна Уайт.

Феновете на бойните спортове от години поставят тази тема в социалните мрежи. Към момента обаче ММА така и не попада в радара на Международния олимпийски комитет МОК. Със сигурност той остава извън списъка за Париж 2024 и Лос Анджелис 2028. Не е изключено обаче Игрите през 2032 да променят това.

Mar 9, 2019; Wichita, KS, USA; Blagoy Ivanov (red gloves) and Ben Rothwell (blue gloves) during UFC Fight Night at InTrust Arena. Mandatory Credit: Kelly Ross-USA TODAY Sports Images