Начало Борба Николай Вичев спря Иво Ангелов
0

Николай Вичев спря Иво Ангелов

Николай Вичев спря Иво Ангелов
0

Националът Николай Вичев победи Иво Ангелов на полуфиналите на държавното първенство по борба във Велико Търново. Двамата се срещнаха в категория до 63 килограма, а бившият световен и европейски шампион, който се оттегли от представителния ни тим, отстъпи с 3:4 точки.

Схватката, в категория до 63 килограма на класическия стил, предизвика огромен интерес. Двамата проведоха равностойна борба, като Вичев изкова аванс от 3:1 в първата част и успя да удържи победата си. В спор за златото в петък той ще се изправи срещу дебютиралия на държавно първенство чеченец с наш паспорт – Абу-Муслим Амаев от ЦСКА.

В категория до 60 килограма европейският шампион от 2020-а Едмонд Назарян нямаше никакви проблеми по пътя към финала. Той не загуби нито точка днес, като на полуфинал срази с 9:0 Мартин Делев. За златото той ще се бори с Недялко Петров.

Ветеранът Александър Костадинов проведе първо състезание от 2016 година насам. В категория до 72 килограма той достигна до полуфинал, но се оттегли и не се бори срещу Наско Георгиев.

При 77-килограмовите многократният медалист от големи първенства Айк Мнацаканян също е на финал. Той тушира Атанас Колев и ще атакува златото срещу Стоян Кубатов.

Настоящият европейски шампион Кирил Милов (97 кг) също нямаше проблеми по пътя към финала. Той победи в заключителния си мач днес Мартин Иванов и ще се бори за златния медал срещу Ради Недков.

Схватките бяха изгледани от президента на федерацията Христо Маринов, както и от членовете на Управителния съвет Николай Гергов, Иван Мирославов, Валентин Райчев, Методи Пенев. Финалите в класическия стил са в петък, когато ще започне надпреварата и при жените.

Снимки: БФ Борба, Start-Photo.bg