Начало ММА Дейна Уайт мрази тези десет битки (Част 2)

Дейна Уайт мрази тези десет битки (Част 2)

Дейна Уайт мрази тези десет битки (Част 2)
0

Президентът на UFC Дейна Уайт е видял почти всичко в ММА бизнеса. Винаги има как нещата да бъдат още по-лоши, но в някои случаи силният човек в смесените боеве беше докаран до ръба. 

Представяме ви десетте битки, които Уайт намрази и съжали, че ги е организирал.

Джордж Сейнт Пиер – Би Джей Пен 2

На UFC 94 напрежението ескалира сериозно. Волно или неволно GSP е с намазани рамена и гръб с вазелин. Би Джей Пен е бесен, защото във втори рунд играе срещу съперник, който има сериозно предимство заради забранения приом. Канадецът взима надмощие в борбата и граплинга. Уайт не може да повярва, че това се случва по време на главно събитие и веднага променя правилата. Вече само неутрален кътмен може да третира лицата на бойците.

Хабиб Нурмагомедов – Конър Макгрегър

Очакваше се мачът да бъде „златна гъска“ за Уайт. Двамата бойци събраха погледите на всички фенове към себе си. Хора, които не са гледали и една ММА среща в живота си, говореха за този мач с интерес. Уви, секунди след края на битката в залата в Лас Вегас настана тотален хаос. Хабиб се нахвърли върху щаба на Конър, в частност върху Дилън Денис. Граплърът на „Белатор“ не спря да псува дагестанеца цял мач и Нурмагомедов под афект скочи от върха на клетката. През това време от отбора на Хабиб се нахвърлиха да бият ирландеца в самия октагон. Тотален хаос, който завърши с много глоби, забрани и лоша реклама за Дейна Уайт и проекта му.

Андерсон Силва – Деймиан Майа

„Паяка“ лазеше по нервите на всички в тази битка. Бразилецът беше решил да предприеме… абсолютно нищо. Публиката го освиркваше и скандираше името на неговия съперник. Уайт беше толкова бесен, че напусна собственото си шоу преждевременно и накара мениджъра на Силва да му сложи пояса. Този акт е прецедент, защото по традиция именно Дейна поставя шампионските колани.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.