Начало ММА Дейна Уайт не е доволен от факта, че Стърлинг и Двалишвили поставят приятелството пред UFC

Дейна Уайт не е доволен от факта, че Стърлинг и Двалишвили поставят приятелството пред UFC

Дейна Уайт не е доволен от факта, че Стърлинг и Двалишвили поставят приятелството пред UFC
0

Може да се каже, че президентът на UFC Дейна Уайт не е фен на отношението между Алджамейн Стърлинг и Мераб Двалишвили към следващия шанс за титлата в категория „петел“.

Стърлинг загуби шампионата в категорията от Шон О’Мали преди по-малко от две седмици, когато получи технически нокаут във втория рунд на главното им събитие UFC 292. Оттогава нито Стърлинг, нито Двалишвили, които са съотборници в Serra-Longo Fight Team, не настояват да получат мач за титлата.

Фактът, че и Стърлинг, и Двалишвили са готови да поставят приятелството си пред възможността за титлата в UFC, е нещо, което Уайт мрази.

Всички в тази стая и всички, които гледат това видео, знаят как се чувствам за това лайно“, каза Уайт пред репортери, по време на пресконференцията след събитието DWCS 60. „Да, мразя го и ако е така – защо изобщо се захванахте с този спорт, ако това е вашият манталитет по начина, по който мислите? Дори не искам титлата. Дори не искам шампионата. Ние сме приятели, ние сме това, ние сме онова.

Можете да сте приятели с всеки в този бизнес. Има много хубави хора в този бизнес. Много добри хора. Тук не става дума за приятелство. Това е да разбереш кой е най-добрият в света. И ако не искате да разберете кой е най-добрият на света, това не е мястото за вас. Трябва да си някъде другаде. Има много места за битка, където не им пука какво правите. Тук не работи.”

Стърлинг разбра за съобщението на Уайт и отговори в коментарите на публикация на MMA Junkie в Instagram.

Тогава му дайте шанс за титлата“, написа Стърлинг, имайки предвид Двалишвили. „Така или иначе, това е победа за нас.“