Начало ММА Дейна Уайт за двубой Джоунс-Нгану: Всичко е възможно
0

Дейна Уайт за двубой Джоунс-Нгану: Всичко е възможно

Дейна Уайт за двубой Джоунс-Нгану: Всичко е възможно
0

Президентът на UFC, Дейна Уайт, заяви че потенциален двубой между Джон Джоунс и Франсис Нгану е възможен. Той заяви това на официалната пресконференция след последното събитие на организацията, което се проведе по-рано днес.

„Да, всичко е възможно“, отговори Уайт на въпроса дали битка Джоунс-Нгану е възможна, „Не знам дали те наистина искат тази битка. Не знам какъв им е случая, но виждаме много говорене онлайн, но осъществяването на битката е нещо съвсем различно“.

Шампионът в полутежка категория и бившия претендент за пояса при най-тежките влязоха в словесна престрелка в Twitter и потенциален двубой между двамата моментално предизвика интерес в феновете и спортните медии.

Франсис Нгану е в серия от четири поредни победи с нокаут в първия рунд. В последната си битка преди по-малко от 10 дни той нокаутира Жаирзиньо Розенструйк за 18 секунди. Предишните три „жертви“ на камерунския нокаутьор бяха Къртис Блейдс и бившите шампиони в тежка категория Кейн Веласкес и Джунор Дос Сантос. Нгану вече има загуба от настоящия шампион в дивизията и битка с Джоунс може и да бъде логично решение на продължението му.

Джоунс за последно надделя над Доминик Рейес в изключително оспорван двубой през февруари. Това бе четвърта поредна победа за него след завръщането му в клетката през 2018-та, когато наказанието му за употреба на забранени допинг субстанции изтече. За по-малко от година и половина Джоунс изигра четири срещи, в които записа победи над Тиаго Сантос, Антъни Смит и Александър Густафсон и вече споменатия Доминик Рейес. Сериозните конкуренти на Джоунс при 93-килограмовите стават все по-малко, а и в миналото Джоунс е говорил за евентуално преминаване в тежка категория. Тези фактори също могат да наклонят везните към потенциален супер-двубой с Франсис Нгану.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".