Начало ММА Десетте странни решения за отмяна на ММА битки (Част 1)

Десетте странни решения за отмяна на ММА битки (Част 1)

Десетте странни решения за отмяна на ММА битки (Част 1)
0

Опасността от масово разпространение на коронавируса принуди няколко ММА организации да вземат крути мерки. С всеки ден все повече бойни галавечери биват отлагани или отменяни. От UFC все още не взимат това решение, но то изглежда неибежно в близкото бъдеще.

Отмяната на мачове е част от спорта. В серията от текстове ще разгледаме десетте странни случая с опропастени битки.

Павел Волак

След края на много прилична кариера в бокса, боецът счита, че е готов да премине в ММА. Плановете му са осуетени от Атлетическата комисия на щата Илиноис. Едно от правилата на контролния орган е… първо да си изиграл поне 5 битки при аматьорите – чак след това можеш да участваш на професионална гала.

След продължителна война с бюрокрацията „Ядосания бик“ така и не записа среща в смесените боеве.

Пърл Гонсалес – Синтия Калвило

Мачът беше отменен само ден преди да се състои. Причината – Гонсалес имаше импланти в гърдите си. Правилата на Атлетическата комисия на щата Ню Йорк ги забраняваха, но защото ММА беше легален в щата само от година. Така през 2017 правилникът беше променен.

В момента някои от най-популярните бойци на UFC са с импланти – Пейдж ВанЗант, например. До преди UFC 210 обаче русокосата звезда нямаше как да се бие на територията на Голямата ябълка.

Джон Джоунс – Александър Густафсон 2

Проблемите на шампиона с допинга са пословични. Тъкмо щеше да се завръща след 14 месеца изгнание… и отново даде позитивни проби, в края на 2018 година. Дейна Уайт се принуди да премести цялата бойна галавечер UFC 232. Вместо в „Ти-Мобайл Арена“ в Лас Вегас – шоуто се проведе в „Дъ Форум“ в Калифорния. „В тялото на Джоунс има остатъчни вещества от проваления тест през лятото на 2017“, беше извинението на Уайт.

С преместването президентът на организацията надхитри Атлетическата комисия на щата Невада. Съответният контролен орган в Калифорния не взе предвид тестовете и мачът се проведе, а Джоунс го спечели. Тук не става въпрос точно за отмяна, а за преместване на цяла гала 6 дни преди началото!

Следва продължение…

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.