Начало ММА Дилашоу ще се подложи на операция

Дилашоу ще се подложи на операция

Дилашоу ще се подложи на операция
0

Бившият двукратен шампион на UFC в категория „петел“ – Ти Джей Дилашоу, се завърна в клетката с гръм и трясък през изминалия уикенд. Американецът победи Кори Сангхаген в главното събитие на UFC on ESPN 27 в Лас Вегас.

Двамата направиха един от най-зрелищните мачове в последните месеци и след изиграването на пълните 5 рунда съдиите отсъдиха неединодушно в полза на 35-годишния Дилашоу.

Това бе първи мач за Ти Джей от началото на 2019-та, когато Хенри Сехудо го победи в мач за титлата в категория „муха“. Малко след това стана ясно, че в допинг пробата на Дилашоу е намерено забранено вещество, което го извади от Октагона за повече от две години.

Дни след триумфа си, Дилашоу сподели, че ще е нужна операция на коляното, която ще го извади от сметките за известно време.

https://www.facebook.com/tj.dillashaw

Ядрено-магнитният резонанс показа, че латералният ми менискус и едната от кръстните ми връзки са разкъсани“, сподели Дилашоу.

Получих травмите в края на първия рунд,, защото подходих мързеливо към една ситуация на земята. Добрата новина е, че и двете контузии са поправими и че би трябвало дасе завърна бързо. В следващите дни ще се оперирам и започвам рехабилитация при първа възможност“, добави Дилашоу.

Американецът е считан за следващия главен претендент за титлата при 61-килограмовите.