Начало ММА Дилашоу грабна успеха в изключително равностоен мач със Сандхаген

Дилашоу грабна успеха в изключително равностоен мач със Сандхаген

Дилашоу грабна успеха в изключително равностоен мач със Сандхаген
0

Бившият шампион на UFC в категория „петел“ – Ти Джей Дилашоу, се завърна ударно след двугодишната забрана заради употреба на допинг. Той и Кори Сандхаген участваха в петрундово зрелище за историята.

Мачът ще бъде запомнен като един от най-равностойните за всички времена и логично мнозина определиха Сандхаген за победител. Битката бе главно събитие на галавечерта UFC on ESPN 27 в Лас Вегас.

Решението на съдиите бе разделено – 47-48, 48-47 и 48-47 в полза на Дилашоу.

Като брой пласирани удари Кори води едва с два – 171 на 169, но има по-сериозна преднина при значимите – 128-110. Дилашоу пък има на сметката си 2 тейкдауна и над 8 минути контрол , а и бе по-активният от двамата.

Ето как е оценена официално срещата от аналитиците на Verdict:

Двамата спретнаха здраво петрундово меле и със сигурност Дейна Уайт ще иска да го повтори. Почти всеки един от рундовете бе труден за оценяване.

След края на галата Дилашоу разкри, че е бил контузен по време на подготвителния лагер, съпътстващ срещата. Той е вече с 13 победи и 4 загуби в UFC (общо 17-4). Сандхаген пък губи за първи път в елитната организация, където имаше седем поредни успеха (общо 14-3).

Вижте оценките на спортните журналисти:

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.