Начало ММА Добър боец – слаб шампион

Добър боец – слаб шампион

Добър боец – слаб шампион
0

Израел Адесаня е кралят в средна категория на UFC. Нигериецът победи най-големите си съперници и заслужи шампионския колан, но с него идват определени задължения и отговорности.

Да си шампион не означава само, че си най-силният и ще получаваш най-много пари. Трябва да бъдеш за пример.

В бойните спортове уважението към противника и взаимният респект следва да вървят ръка за ръка с всеки мач. Е, точно обратното се случва, когато Изи влезе в клетката.

Адесаня хвана за задните части Марвин Ветори в края на четвъртия рунд oт битката им на UFC 263.

Италианецът го беше притиснал на клетката и налагаше контрол. Оставаха едва няколко се секунди и главата на шампиона роди тази нова простотия. Доста елементарно действие за ММА боец от неговия звезден статут.

Веднага напомни за последната защита на пояса си срещу Пауло Коста, когато го яхна, докато бразилецът лежеше пребит и навярно незнаеше къде се намира.

Проява на лош вкус беше и актьорската игра след края на срещата с Ветори.

Изи започна да имитира рев и колко го боли. Нова излишна демонстрация, при положение, че съперникът ти се е бил до последно 25 минути с теб и не си успял да го приключиш. Напротив – единствено младостта и липсата на достатъчно опит в такива битки не стигнаха на италианеца.

На Израел Адесаня не му беше толкова смешно срещу Ян Блахович, който го попиля по-рано тази година.

Понякога не всичко е победи, пари и шампионски колан. Изи явно никога няма да разбере и цирковете му ще продължават, докато скоро някой няма да му затвори категорично устата. Съвсем скоро.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.