Договорът на Крис Киборг с UFC изтича, тя не мисли за отказване | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало ММА Договорът на Крис Киборг с UFC изтича, тя не мисли за отказване
0

Договорът на Крис Киборг с UFC изтича, тя не мисли за отказване

Договорът на Крис Киборг с UFC изтича, тя не мисли за отказване
0

Кристиан Жустино или по-известната в UFC като Крис Киборг няма да напуска най-голямата ММА организация. Договорът ѝ с UFC изтича през месец март, но нейният треньор Джейсън Парило обяви, че тя със сигурност остава.

„Няма да се откажем от UFC. Планираме да останем тук, да работим усилено и да си върнем титлата. Тя има време и възможност да го направи“, заяви специалиста в интервю за „ММА junkie“.

Бразилката загуби пояса си при най-тежките в женската дивизия в края на 2018-та, когато загуби от Аманда Нунеш. Двете се изправиха една срещу друга на UFC 232 в Калифорния и Нунеш стигна до нокаута след 51 секунди тежки размени и стана първата жена в историята на организацията, която държи две титли в различни категории едновременно. Според Парило поражението се дължи на грешна тактика.

„Крис излезе и се би. В много интервюта вече казах, че основната цел за този мач бе тя да се измъкне от хватките на  Нунеш. Обясних ѝ, че с увеличаването на защитните действия няма да стигнем далеч с този стил. Трябва да действаме умно и да работим повече“, коментира треньорът на Киборга. Той е убеден, че прекъсването на 13-годишното ѝ господство няма да има разрушителен ефект върху нейната кариера.

„Разговаряме всеки ден след този мач. За нея усещането е ново, защото досега е доминирала толкова много години, но все още чувства огъня в сърцето си. Суровата истина е, че това ни прави по-добри, по-умни и по-устремени. Това е опитът, през който трябва тя да премине, за да докаже коя е и аз знам, че тя го умее“, добави още Парило. Той съобщи, че се водят преговори за още един мач преди месец март и ако това се случи, според него би било страхотно.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.