Начало ММА Драмата безкрай: Оливейра иска Махачев и след това Хабиб

Драмата безкрай: Оливейра иска Махачев и след това Хабиб

Драмата безкрай: Оливейра иска Махачев и след това Хабиб
0

Чарлз Оливейра обяви преди дни, че предпочита Конър Макгрегър за следващ противник, пред това да се изправи срещу Ислам Махачев. Сега обаче бразилецът запя нова песен. Вече е сигурен в избора си да се бие с дегестанецът като дори предизвика Хабиб Нурмагомедов да се завърне обратно в октагона, за да победи и него.

„Не казвам, че ще събмитна или нокаутирам Ислам, но ще го победя“ закани се Оливейра. „Чуйте това! Аз ще победя Ислам Махачев. Проблемът на категорията е Чарлз Оливейра. Ако те наистина го искат, значи и аз го искам. Чуйте, забравете за Конър Макгрегър! В Бразилия – Оливейра срещу Махачев! Това е битката, която всички искате и ще я имате!“

След проваления кантар на Оливейра срещу Дъстин Гейтджи, пояса на бразилеца се води овакантен, но тъй като той е все още непобеден, ще се бие пръв за него. Най-логично е опонентът му да бъде именно дегестанския боец. Той е под №4 в дивизията, но с оглед на факта, че Оливейра победи Гейтджи и Дъстин Порие, би трябвало да няма пречки за осъществяване на двубоя. Махачев е с едва една загуба в UFC и към момента има 9 поредни победи.

Доскоро Оливейра говореше за мач с Конър Макгрегър, който се очаква да се завърне в октагона през ранните месеци на 2023г. Бразилецът беше откровен, че причината са главно парите, но сега е на друго мнение и иска не само Махачев, а неговия приятел и бивш непобеден шампион в лека категория – Хабиб Нурмагомедов.

„Ще победя Махачев и кой знае, може да се завърнеш в октагона?“ каза Оливейра на Нурмагомедов. „Говорят прекалено много. Искат да влязат в ума ми, но няма как да стане.

„Винаги е промотирал мачовете си много спокойно, а сега непрекъснато говори по мой адрес. Ще го кажа! Ще победя Махачев, а след това ще предизвикам Хабиб Нурмагомедов. Всички казват, че е много корав и го уважавам, но просто напоследък говори прекалено много!“