Начало ММА Ду Плесис разкри първите думи на Стрикланд към него

Ду Плесис разкри първите думи на Стрикланд към него

Ду Плесис разкри първите думи на Стрикланд към него
0

Шон Стрикланд (28:6) подхвана кампания срещу съдийското решение на UFC 297, когато сдаде шампионския пояс в средна категория срещу Дрикъс Ду Плесис (21:2) в Канада. Неговите почитатели побързаха да обявят, че е бил ограбен и това даде началото на голям скандал в света на смесените бойни изкуства, включващ дори някои популярни лица, като Джон Аник.

Южноафриканецът обаче изчака търпеливо да види как ще се развият нещата, но изглежда търпението му е свършило, защото коментира случая пред SuperSport Unplugged, за да припомни на Шон думите, които са си разменили в октагона веднага след срещата.

Поговорихме си след това, а после видях туитовете му, че искал реванш, защото хората го искали. Той написа, че не съм спечелил този бой, а в клетката ми каза точно обратното. Дори сам ме обяви за новия шампион. Отидох при него и му стиснах ръката, за да му призная, че е войн и да го поздравя за страхотния мач. Тогава той ми каза – ти ме победи заслужено. Аз се съгласих с него“, каза Ду Плесис в коментара си.

Статистиката показа известно предимство в точните попадения в полза на Шон. Според нея, той е вкарал 183/419 срещу 140/358. Числата обаче бяха с обратен знак, когато разделим ударите по посока частите от тялото на съперника. Там се вижда, че Стрикланд е атакувал приоритетно главата – 157/387 срещу 81/283, докато Дрикъс е бил по-разнообразен – 10/15 срещу 32:37 (трупа) и 6/6 срещу 24/34 (крака). Новият шампион бе по-добър и в борбата. Той реализира 6 от 11-те си опита за тейкдаун, като упражни 2:08 минути контрол. Бившият носител на колана не пробва нито веднъж да пренесе срещата на земята.

Съдийските карти в крайна сметка бяха разнопосочни. Един от арбитрите даде 48:47 в полза на Шон Стрикланд, докато другите двама отчетоха същия резултат в полза на Дрикъс Ду Плесис. Това показва съвсем ясно, че различните арбитри оценяват по различен начин достойнствата на бойците. Един харесва повече боят в стойка, друг предпочита борбата, а трети симпатизира на комплексните качества.