Начало ММА Джо Роугън смята, че няма причина ударите в тила на главата да бъдат забранени в ММА

Джо Роугън смята, че няма причина ударите в тила на главата да бъдат забранени в ММА

Джо Роугън смята, че няма причина ударите в тила на главата да бъдат забранени в ММА
0

ММА е спорт с правила и ясно разбиране за позволено и забранено. Тежките битки, скоростните размени и значително по-освободеният правилник обаче понякога водят до сериозни инциденти и излизане от линиите на това, което позволява спортът. По тази причина известният подкастър и коментатор в UFC Джо Роугън дискутира в предаването си заедно с боеца Хорхе Масвидал възможностите опасните удари в тила зад главата на противника да бъдат легализирани, защото по негово мнение те се случват отдавна.

Не знам дали забраната спира хората да се удрят в тила. За мен от нея няма смисъл, защото много нокаути, особено с хай кикове в главата се случват именно по този начин – кракът минава в задната част на главата , над рамото и отива точно в тила. И е легално“, аргументира се Роугън.

Масвидал изрази съгласие, че и той е ставал свидетел на такива сиутации, а Роугън продължи:

„Луди размени и скрамбъли като тези между Сирил Ган и Джуниор дос Сантос са подобен пример. Ган го удряше с лакът в тила. Всички гледаме това и си мислим, че е легално. Не разбирам защо да не е . Хората казват, че това е много уязвимо място, ами тогава не позволявай да те удрят там!“

Когато играта загрубее в ММА, обикновено спортът се превръща в хаотична размяна, в която много трудно може да бъде отсято от рефера на място позволеното от забраненото. Така често пъти в битките се случват бъркане в очите или удари с крака в слабините, които прекъсват мачовете за известно време.

тагове: