Начало ММА Жуниор дос Сантос гледа към световната титла по бокс
0

Жуниор дос Сантос гледа към световната титла по бокс

Жуниор дос Сантос гледа към световната титла по бокс
0

Една от знаковите фигури в историята на UFC Жуниор дос Сантос изненадващо обяви, че иска да направи боксова кариера. 37-годишният ветеран, който е бивш световен шампион в тежка категория в октагона, сериозно възнамерява да се насочи към ринга.

Нещо повече, той вярва, че може да покори върха и с боксови ръкавици, гледайки към битки с Антъни Джошуа, Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Всичко това на фона на скорошното включване на „Циганина” в кеч организацията AEW.

Бразилецът вече е подписал договор с компанията „SJAM Boxing”, която движи делата на Джо Джойс. Сантос е категоричен, че няма да бъде някаква еднодневка на ринга и ще се докаже като един от най-добрите.

Повод за това му дава фактът, че Жуниор бе считан за най-умелия боксьор в UFC, притискащ съперниците си със своята мощ в ръцете. Сред хората, които я усетиха, бе и Благой Иванов. Родната звезда допусна поражение от бившия шампион в октагона, но въпреки това издържа в пълни 3 рунда.

Считам се за боксьор. И вече ми е време да се тествам в реална обстановка. В бокса има нещо различно, много красиво. Това е друго изкуства. А когато някой го прави добре – истинска красота”, споделя Дос Сантос пред „Sky Sports”.

Бразилецът смята, че вече е дошло времето му да гледа професионално в тази посока, след като е имал своите прекрасни моменти в UFC. Той коментира и провала на негови бивши колеги, сменяйки двете поприща.

Говорейки за Аскрен и Уудли, тяхната специалност бе борбата, а не ударите. Те са борци, не са боксьори и никога няма да станат такива. Да и двамата бяха страхотни в клетката, но говорим за съвсем различни неща. Те се боксираха заради парите, а не защото искат да са боксьори”, категоричен е „Циганина”.

Любопитното е, че Жуниор няма желание да се бие в демонстративни срещи, дори срещу фигури като Майк Тайсън, Рой Джоунс и тн. „Не това е моята цел. Аз искам да си изградя бързо и успешно име в професионалния бокс. Искам мач за световната титла, да се бия с най-добрите, с хора като Антъни Джошуа, Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри”.

Говорейки за „Краля на циганите”, Дос Сантос изпада в еуфория. „Фюри е невероятен. Голям фен съм му. Той е толкова едър, а се движи като средна категория. Уайлдър пък има повече сила в ръцете от Майк Тайсън. Готов съм скоро да се кача срещу всеки от тях”, казва още бившият шампион на UFC.

В момента Жуниор тренира при Педро Диас в Маями, като прави спаринги с Брайънт Дженингс и Тревор Браян. Никой обаче не може да каже до каква степен амбицията на ветерана ще се подплати с реалните му умения.