Начало Бокс Сравниха Фюри с Терминатор
0

Сравниха Фюри с Терминатор

Сравниха Фюри с Терминатор
0

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (31-0-1) получи поредно признание, при това от изненадваща посока. „Циганския крал” бе оприличен на „Терминатор” от култовата филмова поредица. Поводът – невероятното умение на британеца да се възстановява и прегрупира по време на мачовете си.

Сравнението бе направено от изгряващата нигерийска звезда Рафаел Акпеджори. Африканецът има 12 поредни победи с нокаут на ринга, а тази събота вечер в Маями ще боксира срещу Сантандер Силгадо (30-9). 31-годишният нигериец засипа със суперлативи Фюри, но въпреки че му се възхищава, все пак вярва, че именно той може да го победи.

Тайсън е човекът на върха на ранглистата, а моята цел е да достигна дотам. Впечатлен съм от всичко, което Фюри прави. Неговата издръжливост, умението му да се прегрупира и да се връща от отвъдното, са невероятни. Той е като Терминатор, продължава да се изправя”, каза пред Sky Sports Акпеджори.

Нигериецът е убеден, че с още малко опит, ще покаже на света, че Африка отново може да има световен шампион. „Ние сме сходни като ръст, но аз съм по-атлетичен от Тайсън. Практикувал съм различни спортове и това ми помага в бокса. Уча се бързо и вярвам, че ако се срещнем след още една-две години, аз ще го победя. Имам силата на Уайлдър, но много по-добри умения от него”, каза още Рафаел.