Начало ММА Джон Джоунс: Аз съм най-великият, не Хабиб

Джон Джоунс: Аз съм най-великият, не Хабиб

Джон Джоунс: Аз съм най-великият, не Хабиб
0

Бившият шампион на UFC в лека тежка категория – Джон Джоунс, не е фен на тезата, че Хабиб Нурмагомедов е най-великият ММА състезател.

Вчера „Орела“ надви Джъстин Гейджи в главното събитие на UFC 254 и след края на двубоя обяви оттеглянето си от спорта.

Дагестанецът си тръгва от смесените бойни изкуства с актив от 29 победи и 0 загуби, а мнозниа фенове и негови колеги му връчиха титлата „Най-добрият за всички времена“.

Embed from Getty Images

И въпреки че това е строго субективно мнение, доста хора побързаха да попитат къде тогава е Джон Джоунс в тази класация. Самият „Боунс“ също се включи в задочните спорове, настовайки че именно той е най-великият в историята на спорта.

„Спечелил съм 15 шампионски мача, докато Хабиб спечели четвъртия си подобен двубой“, заяви американецът.

„Фактът, че дори повдигаме този въпрос ме изумява страшно много. Въобще не завиждам. Половината ми кариера премина в шампионски двубои. Ако това бе състезание за популярност, нямаше да имам проблем да съм втори.

„Но тук става въпрос за това какво правиш в клетката, не дали си добър човек или си известна личност. Посветих целия си живот на това, така че имам пълното право да говоря.

„Уважавам Хабиб. Но трябва да си заслужиш прозвището „Най-добрия за всички времена“. Не просто да ти го дадат. За съжаление, 4 шампионски мача не са достатъчни, без значение колко ни се иска“, бяха само част от реакциите на Джоунс в Twitter.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.