Начало ММА Джон Джоунс отказва да бъде доброволно тестван за допинг
0

Джон Джоунс отказва да бъде доброволно тестван за допинг

Джон Джоунс отказва да бъде доброволно тестван за допинг
0

Бившият шампион на UFC  в полутежка категория Джон Джоунс отказа да се включи в доброволческата програма на VADA (Voluntary Anti-Doping Agency).

На изслушването му пред Атлетическата комисия на Калифорния миналата седмица състезателните права на „Боунс“ бяха възстановени. Един от членовете на комисията, Марта Шенуркидез, предложи на боеца да се включи в доброволческата анти-допинг програма, за да изчисти напълно името си. VADA не е директно свързана с UFC и не е регулативният анти-допинг орган на организацията, но бившият шампион и адвокатът му Хауърд Джейкъбс се съгласиха с предложението.

Тази сряда пред MMAfighting.com Джейкъбс разкри, че след като с клиента му проучили условията за доброволното допинг тестване, те решили да не се въвличат в програмата.

„Сложно е. Отказ е грешната дума. Имаше проблеми с предложението, питахме ги въпроси, а те не можеха да намерят пълни отговори“, коментира Джейкъбс.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".