Начало Киокушин Световната шампионка Любенова стана почетен гражданин на Плевен

Световната шампионка Любенова стана почетен гражданин на Плевен

Световната шампионка Любенова стана почетен гражданин на Плевен
0

Златната ни медалистка от Световното първенство по киокушин на KWF в Астана, Казахстан 2018 г. Мариела Любенова получи ключа на град Левски от кмета на общината Любка Александрова на церемония посветена на постиженията и през годината и успехите на СК „Киокушин“ Левски. Събитието се проведе в НЧ „Георги Парцалев-1901” на 18.12.2018 г.

С радостни овации препълненият салон на читалището аплодира Мариела, каратеките от клуба и сенсей Росица Петрова и сенсей Милен Петров, носители на множество национални и международни отличия.

Мариела Любенова благодари на всички, които я подкрепят в дългия и труден път до световното признание. Тя бе удостоена и със страхотен жест от училището, в което учи вече 12 години – СУ „Крум Попов”. Директорът  на училището Валентина Дженева връчи юбилеен медал и почетна грамота за издигане авторитета на образователната институция на българската киокушин състезателка.

Кметът на община Левски Любка Александрова връчи почетни плакети и на:

Сенсей Милен Петров – председател на Спортен карате клуб „Киокушин” – Левски,  състезател при ветераните, носител на престижни отличия от Международни турнири. През тази година е отличен с купа за „Най-висок боен дух” в Европейско първенство за ветерани.

Сенсей Росица Петрова – заместник-председател на Спортен карате клуб „Киокушин”,  състезател и многократен медалист по ката. През 2012г. на Държавно първенство в гр.Русе се класира на първо място от 12 състезателки.

Светослав Стилиянов – многократен призьор от държавните първенства от вътрешния календар на Българската карате киокушин федерация, Европейски шампион от Сърбия 2015 г.; Вицеевропейски шампион от Гърция 2018 г. ,участник в две Световни първенства през 2016 г. и през 2018 г. и носител на първо място в Републикански турнир по кикбокс за юноши през март 2018 г.

Медалистите от международни състезания и национални първенци по карате киокушин – Инджи Реджеб,  Деян Спасов,  Даниел Гърков,  Бранимир Тихомиров, Ивая Христова.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".