Начало ММА Джон Джоунс с доминация в пет рунда над Смит
2

Джон Джоунс с доминация в пет рунда над Смит

Джон Джоунс с доминация в пет рунда над Смит
2

Главният двубой за вечерта на събитието UFC 235 завърши с единодушно съдийско решение в полза на Джон Джоунс, който показа, че е твърде голям залък за набралия скорост Антъни Смит.

Хегемонът в полутежката категория Джоунс използва първата половина на първия рунд, за да проучи противника си, като поддържаше по-ниско темпо на игра и контролираше центъра на ринга. Малко след три минути Боунс притисна Лъвското сърце към клетката, но Смит показа спокойствие и бързо се измъкна от неприятната ситуация. Частта завърши с няколко брилянтни кика на Джон в трупа и бедрата на претендента, който изпитваше затруднения да намери правилната дистанция на игра.

Началото на рунд номер две също мина изцяло под диктовката на настоящият шампион, който притисна Смит към клетката и оттам нанесе няколко добри удара с лакти и обичайния за него удар с рамо в клинч. Най-добро оръжие за непобедения в последните три мача претендент бе неговата дясна балтия, която намери по-високия Джоунс на няколко пъти, но не го разклати.

Бавно и методично Джоунс подбираше ударите си, а в края на рунда се опита да събори съперника си, но неуспешно. Третата част стартира с още един неуспешен опит за събаряне от страна на Джоунс. Претендентът Смит умело се отбраняваше с гръб към клетката, но след почти две минути удари в клинч, защитата на претендентът поддаде и той бе повален на земята. Шампионът от Албакърки не успя да нанесе значителна щета на претендента в партер, но го контролираше до края на третата част с „граунд-енд-паунд“.

В четвъртия рунд Джоунс започна да засипва с лакти Лъвското сърце, който вече беше на ръба на изтощението. При една от размените Смит се сгромоляса на земята и след няколко добри удара, Джон се озова на гърба му. В самия край на рунда две точки от съдийските карти бяха отнети на Джоунс, защото направи грубо нарушение на правилата. Той удари с коляно в главата Смит, докато претендентът беше с три опорни точки на земята.

Боунс затвърди победата си в последната част от шампионския двубой. С над 150 пасирани удара разлика и две успешни събаряния Джоунс събра овациите в T-Mobile Arena с невероятните си умения и показа, че не планира да остави титлата скоро.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".